Putovanja

Advent u Ljubljani

15.12.-16.12.2023.

Mnogi od nas žele adventski ugođaj doživjeti izvan vlastitog mjesta stanovanja. Kongres plus agencija vam ovaj put nudi Ljubljanu, koja je u božićno vrijeme od 01.12.2023. do 02.01.2024. vrlo bogato i raskošno uređena. Uz stručnog vodiča prošetat ćemo prigodno ukrašenim ulicama i trgovima, poput Prešernova trga, Tromostovja, Kongresnoga trga, Mestnoga trga, Stritarjeve ulice, Staroga trga ili Ljubljanskoga grada,te okusiti brojne slovenske predbožićne delicije u adventskim kućicama ili gostionica koji nude ove specijalitete.

Većina štandova s blagdanskom ponudom smještena je u glavnim ulicama,  uz rijeku Ljubljanicu. gdje se mogu kupiti suveniri s božićnim motivima, lampice, nakit za ukrašavanje jelki, kape, šalovi, rukavice, te se mogu probati i brojne domaće žestice i slastice.
Želite li uživati u odličnom pogledu na okićenu i osvijetljenu Ljubljanu, zaputite se na Ljubljanski grad, srednjovjekovni dvorac koji se nadvija nad središtem grada. Dvorac je zimi i sam posebno zanimljiv kao vizura, s obzirom da je tada posebno osvijetljen.
Vrijedi spomenuti kako Ljubljanu u vrijeme božićno-novogodišnjih praznika, osim brojnih lampica i ukrasa, krasi i velika jelka pred Franjevačkom crkvom na Prešernovu trgu, te jaslice od slame u prirodnoj veličini blizu crkve sv. Jakova, u kojem su još 1644. postavljene prve božićne jaslice u Sloveniji.

Za sve informacije i rezervacije obratite nam se na: +385 91 212 0018

Back to top button